Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 november 2001

Telia visar upp framtidens telefoni

PĂ„ IP-dagarna den 20-21 november i Folkets Hus, Stockholm visar Telia upp det senaste inom IP-telefonin
Telia SmartCom heter tjÀnsten som Telia hoppas ska innebÀra ett genombrott för IP-telefonin.

IP-telefoni förvÀntas enligt mÄnga bedömare bli framtidens telefoni Àven om dÄlig ljudkvalitet tidigare setts som en brist i jÀmförelse med vanlig telefoni. Nu testar Telia en ny lösning för företag och bredbandsanslutna hushÄll och som i ett vÀldimensionerat nÀt ger en ljudkvalitet som Àr minst lika bra som vanlig telefoni.

- IP-telefoni ger ett mervÀrde för bredbandsanvÀndare. PÄ sikt kommer telefoni och datakommunikation att integreras och Telia vill ligga i framkant i denna process. Fast Telia SmartCom Àr under utveckling Àr vi övertygade om att IP-telefoni Àr en viktig del av framtidens kommunikation, menar Christina Lundman Lagerstedt, Telia Communications.

Telia erbjuder fristÄende produkter och paketerade helhetslösningar men lÄser inte kunden till Telias nÀt. En anvÀndare kan inte alltid sjÀlv vÀlja accessnÀtsoperatör men kan alltid anvÀnda Telias tjÀnster och produkter.

Plattformen för tekniken Àr SIP-protokollet som, jÀmfört med andra protokoll, medför mindre leverantörsberoende och enklare applikationsutveckling. Kunderna kan sjÀlva registrera hur de vill kontaktas; telefon, mobil, dator eller IP-telefon. Saknas telefonnummer kan e-postadresser anvÀndas som telefonnummer.

- Genom Telia SmartCom tar vi ett stort steg mot att integrera datorn med telefonen. Via webben kan anvÀndarna hantera en rad funktioner, röstbrevlÄda och filtrering av samtal
t ex, oavsett var de befinner sig, sÀger Christina Lundman Lagerstedt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2