Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 11 januari 2011

Radiosändare för fjärrstyrning över SMS

Induo Wireless presenterar ett alternativ till handburna, radiobaserade fjärrkontroller med knappar för olika funktioner.
Genom flexibiliteten som mobilnäten erbjuder menar Induo att det är dags att överge radiosändarna till förmån för fjärrstyrning via SMS. Induo presenterar därför en ny produkt för enkla fjärrstyrningsuppgifter som är konkurrenskraftig i prisjämförelse med korthållsöverföring via radio.

"Tiden har kommit att radiosändarna för fjärrstyrning via radiofrekvenser (RF) som skramlar runt på nyckelknippan lämnar plats för mer nutida alternativ baserat på SMS. De flesta människor har en fjärrkontroll i fickan i form av sin mobiltelefon. Genom att vår tillverkare pressat priset till nya nivåer kan fjärrstyrning istället ske via GSM och SMS till lägre kostnad än RF baserade sändare. En annan fördel är räckvidden som vida överträffar lågeffektsändare på fria frekvenser, med mobilen kan man styra funktioner även om man inte är på platsen" säger Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo. 

Den nya produkten, ESIM021 är en GSM enhet med inbyggd antenn och små yttermått. Den har två ingångar och en utgång som ansluts via skruvplintar. Produkten kan monteras på många olika underlag och är testad och godkänd ned till minus 35 grader. All programmering sker via SMS, enheterna är inte operatörsbundna. 

När en ingång aktiveras meddelas registrerade användare via SMS eller genom telefonsamtal. En fördel med att använda samtal är att det inte kostar något eftersom enheten lägger på i samma stund som användaren svarar. För den som vill ha möjlighet till medhörning kan enheten extrautrustas med en mikrofon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1