Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 januari 2011

KA Elektronik får riskkapital och anställer Thomas Lundell som VD

Åtvidabergföretaget KA Elektronik satsar nu på en kraftig expansion i Norden och internationellt. Det kan ske genom nytt riskkapital via en nyemission, från ALMI Invest och tre lokala investerare.
KA Elektronik är legotillverkare av elektronik och elektromekanik med en omsättning under 2010 på 70 mkr. – Vi har en mycket god efterfrågan på våra produktionstjänster, som vi nu vill tillgodose. Nyemissionen ser till att vi kan expandera och öka inte bara omsättningen utan också på sikt erbjuda fler arbetstillfällen, säger Thomas Lundell, VD för KA Elektronik.

En stor och intressant utvecklingspotential KA Elektronik grundades för drygt 20 år sedan med affärsidén att på ett konkurrenskraftigt och effektivt sätt legotillverka produkter inom elektronik och elektromekanik men också experimentverksamhet och prototyptillverkning. Övertagandet av Partnertechs elektronikproduktion 2008 ledde till en kraftig volymtillväxt. Nu går företaget in i en ny utvecklingsfas med stora möjligheter till fortsatt tillväxt på flera nya marknader. Det nya riskkapitalet från bl.a. Almi Invest är en förutsättning för det.

– Med sin kunskap och bredd inom elektronikproduktion har KA Elektronik en stark och intressant utvecklingspotential, som vi tror på och vill bidra till att man kan utnyttja, säger Björn Persson Fund manager på Almi Invest Östra Mellansverige.

Genom nyemissionen får KA Elektronik AB en ny ägarbild bestående av Almi Invest, grundaren Krister Gustavsson och tre lokala investerare. I och med den nya ägarstrukturen tillsätts en ny extern styrelse och en extern VD, Thomas Lundell, med mångårig erfarenhet från elektronikbranschen.

– Genom omorganisationen kan vi skapa en effektivare organisation. Det är en förutsättning efter den kraftiga volymtillväxten eftersom vi på ett bättre sätt måste ta tillvara och optimera våra resurser. Det externa kapitaltillskottet och rekapitaliseringen av bolaget möjliggör en långsiktig och stabil satsning, säger Thomas Lundell.

KA Elektronik AB är en legotillverkare av elektronik och elektromekanik som erbjuder kunderna kunskap, flexibilitet, kvalitet, närhet och kostnadseffektivitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2