Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Sony Ericssons nya MT15i/Vivaz 2 © Mobile Review Elektronikproduktion | 21 januari 2011

Sony Ericsson förnyar sig

Sony Ericsson som presenterade ett svagt plusresultat under gÄrdagen behöver förnya sin produktportfölj. Nya telefoner Àr pÄ gÄng.
Under 2010 prioriterade Sony Ericsson lönsamhet istÀllet för tillvÀxt. Samtidigt har marknadssituationen skÀrpts ytterligare vilket har gjort det svÄrt för bolaget att hÀnga med i utvecklingen. Bolagets VD Bert Nordberg erkÀnner att de överskattat produktlivcykelns lÀngd för Android-baserade mobiltelefoner och har dragit lÀrdom av det inför 2011. Vidare kommer tillvÀxten att prioriteras under 2011.

Under Äret vÀntas en rad nya Android-modeller lanseras med en annan frekvens Àn tidigare. Företaget hoppas speciellt mycket pÄ den nya modellen Xperia Arc. Det ska vara den bÀsta underhÄllningsupplevelsen som bolaget slÀppt.

Vidare visar den ryska webbplatsen Mobile Review upp enny modelll frÄn Sony Ericsson som gÄr under arbetsnamnet MT15i/Vivaz 2. Mobile Review Àr positiva till modellen och noterar att den har en tryckskÀrm med multitouch och ett mini-HDMI uttag. Denna kommer att vara tillgÀnglig frÄn och med April 2011 enligt siten.

Bert Nordberg Àr inte lika offensiv som tidigare i sina mÄlsÀttningar för 2011. Tidigare har han sagt att Sony Ericsson ska bli nummer ett pÄ Android. Nu nöjer han sig med att ta högre marknadsandelar. De enklare modellerna tappar marknadsandelar samtidigt som marknaden för Smartphones vÀxer vilket totalt ger en ganska modest tillvÀxt. Detta skriver IDG.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1