Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 januari 2011

Nytillskott i Norautrons maskinpark

Utvecklingen pÄ maskinsidan hos Norautron gÄr vidare. Under senaste tiden görs nya maskininvesteringar för att ytterligare sÀkra kvalitativa leveranser.
En enhet för pastainspektion (Solder Paste Inspection) frÄn Koh Young modell 8030 skall tas i drift under vintern och kommer att placerats in-line i en av Norautrons DEC-Siemens SiplaceX-Rehm-linor för att tidigt sÀkerstÀlla lodpastatryckets kvalitet. Inspektionen sker genom att maskinen i 3D mÀter volymen av varje enskild pastapunkt.

En uppgradering av den lackrobot frÄn Asymtek som togs i drift 2009 Àr installerad i VÀnersborg. Det Àr ett nytt lackhuvud baserat pÄ bubble-jet-teknik som installeras för att uppnÄ Ànnu högre kantskÀrpa vid lackning av kretskort. NÄgot som leder till att kort med kontaktdon och andra komponenter kÀnsliga för lack kan bearbetas med mindre risk för intrÀngning och mindre behov av maskering.

En ny tvÀtt frÄn MB Tech har tagits i bruk som pÄ ett effektivt och miljömÀssigt sÀtt rengör stencilplÄtar med vattenbaserad rengöringsvÀtska och ultraljud. Systemet Àr helt slutet och rengöringsvÀtskan filtreras och kan ÄteranvÀndas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1