Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 31 januari 2011

Kinesiskt genombrott för Conemtech

Kistabaserade embedded- och halvledarföretaget Conemtech AB, har tillsammans med Datang Telecom Technology Co.Ltd tecknat en order pÄ teknik för att synkronisera basstationer i China Mobiles nÀt.
Conemtech AB, som Àr ett av de 160 bolag som Innovationsbron har investerat i, har en patenterad teknik för att tillverka integrerade kretsar som Àr utprÀglat konstruerade för att vara mindre, snabbare, energisnÄlare och speciellt lÀmpade för inbyggda system dÀr precision efterfrÄgas. PÄ basen av dessa kretsar och avancerad programvara tillhandahÄller företaget egenutvecklade systemkomponenter för tidssynkronisering av data-, telefoni- och elkraftnÀt
Conemtech AB och Datang Telecom Technology Co.Ltd har fÄtt klart med en betydelsefull order till China Mobile, en av de största mobilaktörerna pÄ den kinesiska marknaden och dÀrmed i vÀrlden.

Ordern Àr pÄ produkter som anvÀnder Conemtechs teknik för synkronisering av basstationer i den senaste och nÀsta generation av mobila nÀtverk dÀr speciellt det ökande anvÀndandet av mobilt bredband stÀller allt högre krav pÄ nÀtens tillförlitlighet.

”Ordern Ă€r vĂ„r största framgĂ„ng hittills och Ă€r ett resultat av ett par faktorer. Dels Ă€r det ett tydligt bevis pĂ„ att vĂ„r mikroprocessor och vĂ„rt miniatyrsystem hĂ„ller vĂ€rldsklass och klarar de hĂ„rda krav som stĂ€lls i dessa nĂ€t, men framför allt att marknaden för synkronisering baserad pĂ„ IEEE 1588-teknologi har nĂ„tt ett nytt stadie i utvecklingen. Vi rĂ€knar med att andra köpare följer efter nu nĂ€r en sĂ„ stor mobiloperatör som China Mobile visar vĂ€gen”, sĂ€ger Ola Andersson, VD Conemtech AB.

”Den kinesiska telekom marknaden ökar snabbt med ny 3G teknologi detta Ă„r och 4G som snart kommer. Eftersom vi Ă€r den ledande distributörenen av synkroniserad utrustning för trĂ„dlös kommunikation, Ă€r vi redo att tillsammans med Conemtech AB möta de kinesiska operatörernas ökade behov av flexibilitet och snabb utveckling”, sĂ€ger Zhong Dingsi, Product Manager för Datang Telecom Technology Co.Ltd.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1