© Apple Elektronikproduktion | 01 mars 2011

Stort sug efter läsplattor i Sverige

Vad har 71'000 svenskar gemensamt? Jo, de är alla ägare till en Ipad. Och om ytterligare 307'000 får välja så har Sverige snart nära en halv miljon Ipad:are.
Enligt en undersökning som SIFO har gjort på uppdrag av tidningsutgivarna är den typiske ägaren av läsplattan ung, välutbildad och man i storstad. Ungefär samma profil som för de flesta elektronikprodukter med andra ord.

– Mest slående är att läs- och surfplattorna är en utpräglad storstadspryl än så länge. Det är fem gånger vanligare att äga en iPad i Stockholm än i norra Sverige, säger Jon Goland, ansvarig Marknadsinsikt, TU.

Äen om Ipad:en än så länge är dominant på marknaden så kommer Androidplattorna säkerligen också ta en marknadsandel i takt med att utbudet ökar. Flera tunga namn når nu marknaden, bland annat Motorola som Evertiq rapporterade om i går. Och om alla som törstar efter en läsplatta får sin dröm att gå i uppfyllelse, då är det sammanlagt cirka 700'000 svenskar som inom kort har en "platta".

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2