Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia Elektronikproduktion | 02 mars 2011

Nokia: 'Salo får fortsätta produktionen'

I ett pressmeddelande skriver Nokia i dag om planerna på att öppna en ny fabrik belägen i Vietnam. Man understryker dock att produktionen i Salo inte kommer att påverkas.
Det är en planerad investering om 200 miljoner euro som ska grundlägga den nya produktionssiten. 2012 är datumet satt till. Då ska fabriken i Vietnam slå upp portarna och den kommer att ligga nära huvudstaden Hanoi. Öppnandet av fabriken innebär att Nokia då får en elfte produktionsplats. (För närvarande sker produktionen i 10 fabriker fördelat på 9 länder.)

Den nya tillverkningsplatsen kommer att inrikta sig på mobilmarknaden.

Frågor restes omgående om huruvida det här kommer att påverka produktionen i finska Salo. Enligt ett uttlande som vd Stephen Elop gjort till finska Yle handlar dock nyöppningen om behovet av att expandera – således är Salos produktion inte hotad i dagsläget.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1