© Apple Elektronikproduktion | 03 mars 2011

Apples iPad 2 har anlänt

Dagen som många väntat på är äntligen här: Apple har avtäckt sin efterlängtade iPad2: Slimmad, med 2 kameror och ett Apple A5-chip.
Rykten hade snurrat runt på internet ett bra tag. Olika källor hade läckt ut små bitar av information. Det var således inga nyheter i utseendet som tillkännagavs men för första gången släpptes nu specifikationer på vad den nya plattan kommer att leverera.

- iPad 2 har ett Apple A5-chip, vilket är en dubbelkärnig CPU. (Dubbelt så snabbt som föregångaren och med bättre grafikhantering)

- Den är också tunnare än sin föregångare på 13,4mm. Den nya iPaden ligger på 8,8mm. Som jämförelse kan man då sätta i perspektivet att iPhone mäter 9,3mm. Således är den nya plattan tunnare än telefonen. Vikten ligger på 601g.

- Den kommer i svart och vitt utförande.

- iPad 2 är kanske mest efterlängtad för att den får två kameror, något föregångaren saknade. Båda kamerorna kan hantera videoinspelning. Standardkameran på baksidan kan spela in i HD (720p) i 30fps. Den frontvända kameran har VGA-format.

Den 11:e mars släpps plattan i USA. Då kommer mer information om vad som finns där inne.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2