© Western Digital Elektronikproduktion | 08 mars 2011

Western Digital kommer att dominera

Tidigare under dagen rapporterade Evertiq om WD:s planer på att förvärva Hitachi Global Storage Technologies. (Hitachi GST) I och med det kommer WD att vara en gigant på marknaden, nästan dubbelt så stor som det nästföljande Seagate Technology LLC.
Med förvärvet kommer WD att ta ett rungande 49,6% av marknaden för hårddiskar sett till antalet skeppade enheter. 29,4% står Seagate för. Det ger WD en ledning på 20,2 procentenheter jämfört med tidigare 2 procentenheter utan förvärvet.


© IHS iSuppli
Förvärvet av Hitachi kommer också att ge WD möjlighet att arbeta mot det kritiska HDD-segmentet företagande. WD är för närvarande bara en marginell spelare på denna marknad. WD:s hårddiskar, HDD (Hard disk drives) används främst i dag i olika konsumentprodukter som laptops och spelkonsoler.

Av alla större HDD-levernatörer var WD under kvartal fyra minst när det gällde att leverera till företagsvärlden med en andel på mindre än 1%. Som jämförelse stod Seagate för 65% och Hitachi för 27%.

WD:s förvärv kan också vara resultatet av en generell nedgång på HDD-marknaden. Skeppade HDD-enheter förväntas nå 160,9 miljoner under första kvartalet 2011. Det är en nedgång på 3,9% från de 167,5 miljoner som noterades det innanvarande kvartalet. En orsak tros var läsplattorna som inte använder HDD. De tar försäljning från laptop-segmentet som är en stark HDD-marknad.

Andra saker som påverkar är molnbaserade lagringstjänster.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1