Elektronikproduktion | 09 mars 2011

Soliga dagar hos ABB

En ny stororder har blivit klar, byggandet och driftsättandet av ett solkraftverk i Italien.
Anläggningen kommer att producera el nog för att täcka upp koldioxidutsläpp motsvarande 10 000 bilar/år, eller 35 GWh el per år.

Anläggningen bygger på enaxliga banor som följer solens position exakt så att solpanelerna hela tiden placerar sig i bästa vinkel för att uppnå maximal energiproduktion. ABB:s teknik i projektet är bland annat låg- och mellanspänningsställverk, transformatorer, kablar, automations- och kontrollsystem samt skyddsutrustning.

ABB ska också bygga en 150 kV transformatorstation utrustad med den senaste tekniken för övervaknings- och kontrollsystem som ska bidra till säker och effektiv integrering av elektriciteten från solkraftverket in i elnätet. De fotovoltaiska solpanelerna ska levereras av det norska företaget REC (Renewable Energy Corporation) i ett konsortium med ABB. 

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2