Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Apple Elektronikproduktion | 10 mars 2011

IOS vs Android - fördel IOS i Sverige

Enligt en undersökning som Telia har gjort gällande försäljningen i butikerna runt om i landet konstateras att IOS totalt sett är det dominerande operativsystemet.
Försäljningslistan i Sverige ser för närvarande ut som följer:

1.Apple iPhone 4
2.ZTE Blade
3.Sony Ericsson Xperia X10i mini
4.Apple iPhone 3GS
5.Sony Ericsson Xperia X8
6.HTC Wildfire
7.HTC Desire
8.HTC Desire HD
9.Nokia N8
10.  Nokia C7

De slutsatser man kan dra av detta är att Android-telefonerna har tagit upp hälften av listan. Totalt sett över antalet sålda telefoner är dock IOS störst, följt av Android som i sin tur följs av Symbian.

Enligt en undersökning som mobiloperatören Tre låtit göra har efterfrågan på iPhones ökat kraftigt bland det unga och köpstarka segmentet 15-24 år. 43 procent skulle idag välja en iPhone jämfört med 31 procent föregående år. På andra plats kommer Sony Ericsson som dock tappat rejält i årets undersökning, från 44 procents preferens förra året till 24 procent i år.

Desto bättre går det för HTC, vars preferens fyrdubblats på ett år, från 4 till 16 procent. Nokia har det fortsatt tufft med 7 procents preferens i den unga målgruppen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1