Komponenter | 31 mars 2011

Infineon i storinvestering

Infineon ska investera 160 miljoner dollar (1,013 miljarder svenska kronor enligt dagens kurs, Oanda) för att expandera produktionskapacitet i Malacca, Malaysia.
Investeringen syftar främst till att öka kapaciteten för produktion av halvledare med fokus på energieffektivitet. Det kommer öppna upp 350 nya jobb vid sidan av de nuvarande 7000 i Malacca.

Detta är ytterligare ett steg för att konsolidera sig på den asiatiska marknaden. Bokslutsåret 2010 genererades ungefär 42% av företagets intäkter i just den asiatiska regionen med Japan inkluderat.

Infineon har även utökat sin verksamhet på andra håll i Asien. Bland annat öppnade man nyligt upp i Peking, Kina. Infineon Integrated Circuits (Beijing) Co., Ltd., arbetar med försäljning, utveckling och produktion av kretsar för fordonsindustrin såsom tåg och elbilar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2