Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ASML Elektronikproduktion | 31 mars 2011

Listat: Wafer-fabrikernas utrustningsleverantörer

Bland de största leverantörerna är Applied Materials utan tvivel störst. Företagets utveckling har drivits av ökade marknadsandelar i flertalet segment. AMSL har flyttat upp på andra plats, Lam research parkerar på en fjärdeposition, enligt VLSI Research.
Både ASML och Lam Research ökade försäljningen av system med över 200%. Framför allt handlade det om en tillväxt inom etsning och litografi för chip. Varian Semiconductor flyttade till en åttondeplats efter en tillväxt på 187%. I snitt växte företagen med 140%.


© VLSI Research

– Wafer-fabrikernas utrustningsleverantörer växte i rekordfart och lönsamhet, kommenterar Risto Puhakka, chef för VLSI Research.
Han påpekar också att det här markerar ett tydligt avstamp från krisåren.

Totalt växte leverantörerna av utrustning med 124,2%. Omsättningen låg på 29,4 miljarder dollar. Det är det fjärde bästa resultatet i utrustningstillverkarnas historia, Under året förväntas tillväxten öka med 20% och nå 35 miljarder dollar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1