Annons
Annons
Annons
Annons
© Samsung Komponenter | 24 maj 2011

Chipworks listar chipen i Samsungs trådlösa D550

Vad har Alpha & Omega, International Rectifier, Infineon och NEC gemensamt? Exakt! Samsung Surround Air Track HW-D550 hemmabio med trådlös subwoofer!

”Nu när vi strömmar innehåll runt hemmet och världen med trådlös teknologi, till våra plattor och telefoner, är det inte logiskt att det också blir så med våra högtalare? Det finns flera smarta multi-rums Wi-Fi-alternativ där ute från företag som Bose och Sonos”, konstaterade Chipworks. Men det intressanta är inte nödvändigtvis ljudkvalitet eller huruvida den passar inredningsstilen du har valt hemma. Det är snarare så att det intressanta är vem som levererar vad till vem. Därför tog Chipworks fram sin verktygslåda och dissekerade Samsung Surround Air Track HW-D550.

Mottagare/högtalar-kombination Inuti huvudkomponenten hittades en massa kisel i tre kort – utöver kraftförsörjningen. ”Vi har inte tillbringat tid med att analysera systemet. Vi kan dock säga att de här korten har oanvända lödpunkter för kontaktdon, märkta med ”pinouts”. (Vi får aldrig se märkningar i handhållna enheter då utrymmet inte finns för dessa!) Den trådlösa ljud-kommunikationen hanteras av teknologi från SMSC DARR83, ett digitalt processor-chip, och Airoha trådlösa nätverkschip. Chipkatalogen: Alla bilder/tabeller © Chipworks ----- Source: Läs mer hos Chipworks.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-01-21 17:52 V15.3.3-1