Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 oktober 2000

Ericsson köper amerikansk radiospecialist

Ericsson köper den amerikanska bolaget Microwave Power Devices, MPD, för 1 miljard kronor i kontanter. MDP tillverkar förstärkare för radiosignaler som Ericsson ska använda i tredje generationens mobilsystem 3G.
Ericsson betalar 8,70 dollar per aktie i MDP, vilket är 45 procent över aktiens stängningskurs på Masdaq igår. MDP:s har som många andra teknikbolag drabbats hårt av raset på Nasdaq. På ett år har kursen rasat från över 16 dollar till gårdagens 6 dollar.

"Vi kompletterar bår teknik med det här bolaget, samtidigt som vi får en ny bas i USA", säger Mikael Widell, talesman på Ericsson till Vision.

"Det är deras teknik vi vill åt. Det är spjutspetsteknologi som ger säkrare överföring av radiosignalen i 3g-näten".

MPD är ett gammalt teknikdrivet bolag. Företaget grundades redan 1967 i New York och noterades på Nasdaq 1995. Idag har företaget 370 anställda. Omsättningen förra året låg på 71 miljoner dollar. Bolaget utvecklar och säljer radioförstärkare som används i basstationer i mobiltelenät. De största kunderna är tillverkare av telekomutrustning. Bolagets förstärkare används även inom satellitkommunikation, medicin och militära sammanhang.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2