Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil Elektronikproduktion | 10 juni 2011

Scanfil EMS OY flyttar produktion från Finland

Scanfil EMS Oy:s styrelse har bestämt att verksamheten i fabriken i finska Vantaa kommer att upphöra. En omorganisering till fabriken i Sievi kommer att ske. Samtidigt meddelar företaget att elektronikproduktionen i Sievi flyttas till Kina och Estland.
Anledningen till att fabriken i Vantaa stängs ner är att en stor del av efterfrågan på produkterna ligger i så kallade lågkostnadsländer. Huvuddelen av produktionen flyttas till Kina och resterande till fabriken i Sievi. Samtliga 129 anställda sägs upp.

Fabriken i Sievi kommer i sin tur att flytta sin elektronikproduktion till Suzhou, Kina, och Pärnu, Estland. I Sievi blir fokus bland annat montering av ”avancerade produkter”. Förhoppningen är att man ska kunna anställa några av de uppsagda från Vantaa i Sievi.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1