Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Siemens Elektronikproduktion | 15 juni 2011

Siemens miljardsatsar i Danmark

Siemens investerar en miljard danska kronor i tvĂ„ nya forskningscenter (i Brande och Ålborg) samt ett kompetenscenter för Offshore. (i Vejle)
FoU kommer att bedrivas i Brande och Ålborg. Projektet gĂ€ller utveckling av teknik för vindkraft och man hoppas stödja företaget globalt samt utveckla nya produkter.

I bÄda dessa centra kommer det att rymmas kontorslokaler och anlÀggningar för test. Man kommer ocksÄ att anpassa produktionskapaciteten för att kunna möta den ökade efterfrÄgan som man rÀknar med i framtiden.

Siemens öppnar ocksÄ upp ett kompetens-center för havsbaserad vindkraft i Vejle. Ytterligare ett nytt kontor i Ikast kommer att vara basen för den skandinaviska försÀljningen och projektledningen. I samband med detta kommer ocksÄ befintliga kontor att byggas ut för att klara av den ökade administrationen.

I de nya kontorslokalerna kommer man att satsa pÄ mobila arbetsstationer. Den anstÀllde behöver bara en laptop för att kunna arbeta. Med detta hoppas man locka ung, hungrig och flexibel arbetskraft.

Byggena lÀr vara avslutade 2012.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2