Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zenith. BIld som illustration enbart Komponenter | 17 juni 2011

Svårt att få tag på dielektriska plastfolie-kondensatorer

Dielektriska plastfolie-kondensatorer är fortsatt en av de komponenter som är svårast att få tag på, skriver Dennis Zogbi i en tti MarketEye-artikel.
Materialbrist och ökad efterfrågan fortsätter att dra ut ledtiderna för plastfolie-kondensatorer. Det finns ett marknads-vakuum efter att Mitsubishi Polyester Film GmbH drog sig ur marknaden, något som gjorde att ledtiderna ökade redan före situationen i Japan.

På toppen av detta kom sedan den effekt som jordbävningen i Japan hade, mer specifikt så drabbades en fabrik för eten, en råvara som används vid framställningen av vissa plastsorter.

Ledtiderna för komponenterna gick enbart ner med 1,7% i maj, efter att ha ökat 23% i april. För närvarande ligger de på någonstans nära 30 veckor. Snubber-kondensatorer är fortsatt svårast att få tag på. Där ligger ledtiden på nära 40 veckor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-20 15:35 V10.9.6-2