Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Suntan, bild som illustrition Komponenter | 22 juni 2011

Ledtider för keramiska kondensatorer minskar

Ledtiderna för keramiska kondensatorer minskade i maj med 17,9% efter en uppgång på nära 32% i april. Detta orsakades av att företag panikhandlade av oro för situationen i Japan, skriver Dennis Zogbi i en tti MarketEye-artikel.
MLCC (Multi-layer keramiska kondensatorer) i alla storlekar och utföranden fick förbättrade ledtider i maj. Snittet ligger på 20,43 veckor i maj, efter 23,43 veckor i april. I mars var nivån 18,06 veckor.

Keramiska kondensatorer för chip används i de flesta elektronikprodukterna världen över. De tre största segmentent är dock telefoner, datorer och TV-lösningar.

Jordbävningen i Japan hade vissa effekter på de keramiska dielektriska material som används i produktionen, inklusive Titan-dioxid och barium-legeringar som används i produktionen av bariumtitan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1