Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 13 oktober 2000

Vaisala köper tyska Jenoptik Impulsphysik

Finska Vaisala Oyj har förvärvat samtliga aktier i det tyska bolaget Jenoptik Impulsphysik GmbH. Bolaget tillverkar väderobservationssystem för flygplatser. Förvärvet ska stärka Vaisalas närvaro på den tyska marknaden. Jenoptik Impulsphysik omsätter 7,6 milj. euro och har 53 personer anställda.
"Både Impulsphysik och Vaisala är företag i världsklass inom sitt respektive område. Den här fusionen kommer att skapa världens största leverantör av specialiserade väderobservationssystem, och optiska sensorer för flygplatser", säger Pekka Ketonen, VD för Vaisala Gruppen.
Dessa produkter kompletterar Vaisalas existerande produktsortiment. I framtiden är det meningen att all tillverkning ska ske i Finland.

Impulsphysik, är grundat 1949. Tillverkningen ligger i Schenefeld, nära Hamburg. Företaget ingår sedan 1995 I den tyska Jenoptik Gruppen.

Vaisala utvecklar och tillverkar elektroniska mätsystem och tillbehör för metrologi, miljöforskning, trafik och industri. De har ca 1000 personer anställda och omsätter ca 145 milj. Euro. Exporten står för 96% av omsättningen. Vaisala är noterat på Helsingforsbörsens A-lista.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1