Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Radius Elektronikproduktion | 18 augusti 2011

Radius går i konkurs – 65 anställda påverkas

Under en längre tid har Radius Sweden AB kämpat, ansökt om rekonstruktion och nu alltså gått i konkurs. Komponentproblematik är ett av skälen till varför det blivit som det blivit.
Radius Sweden AB har arbetat med bland annat fjärrstyning och automation. Man har under en längre tid så att säga balanserat vid ruinens brant. Företaget har nu lämnat in en konkursansökan.

När Evertiq inför den tilltänkta rekonstruktionen var i kontakt med advokat Lars G Mattesson sade han att situationen var ett resultat av ”både finanskrisen som slog hårt mot företag och sedan komponentbristen som följde på uppgången igen.”

Då såg man positivt på fortsatt drift, men rekonstruktionen misslyckades alltså.

Företaget har bland annat dragits med problem att få fram komponenter till sin produktion, något som gjort att man inte kunde leverera vissa beställningar.

Bolagets tillgångar uppgår till 94 miljoner kronor. Skulderna är emellertid på 114 miljoner. 65 anställda drabbas av det nu skedda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1