Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 02 september 2011

Axis-Shield och Orevas avslutar uppdrag om testkasett

Prevas har framgÄngsrikt avslutat ett utvecklingsprojekt till Axis-Shield PoC i Oslo. Uppdraget var att ta fram en ny testkassett till deras test- och analysinstrument Afinion.
Den nya testkassetten kommer att mÀta kolesterol-, HDL-kolesterol-, LDL-kolesterol-, samt triglyceridvÀrden och berÀknas komma ut pÄ marknaden under 2012.

Den nya testkassetten som har 8 brunnar rymmer fler kemikalier jÀmfört med den gamla testkassetten med 5 brunnar, vilket möjliggör att det gÄr att genomföra mer komplicerade analyser. PÄ ett enda blodprov kan man fÄ fram upp till fyra olika vÀrden pÄ blodfetter. MÀtning av blodfetter Àr viktigt för att diagnostisera olika vÀllevnadssjukdomar.

- Vi Àr mycket nöjda med Prevas del i framtagningen av den nya testkasseten om 8 brunnar för vÄr Lipidpanel. Olika dellösningar som tagits fram under projektets gÄng kan Àven anvÀndas för att förbÀttra vÄr existerande testkassett med 5 brunnar, sÀger Arve Strömsheim projektledare pÄ Axis-Shield PoC i Oslo.

- Vi har arbetat med Axis-Shield PoC sedan 2002 och har under denna period byggt upp ett stort förtroende och gott samarbete med kunden. I det hÀr projektet har vi kompletterat kundens kompetens inom kemi och mjukvaruutveckling med vÄr mekanikerfarenhet inom högvolymproduktion av plastdetaljer, sÀger Jonas Mann chef för affÀrsomrÄdet Produktutveckling pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2