Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 september 2011

Mittel investerar i teknikföretaget Sorubin

De bÄda UmeÄbaserade miljöteknikföretagen Mittel och Sorubin stÀrker sitt samarbete med att Mittel köper in sig i Sorubin. Samarbetet, som beskrivs som strategiskt av de bÄda företagen, kommer bland annat att innefatta produktutveckling och ger Sorubin nytt kapital.
Efter en kortare tids förhandlingar har fjÀrrvÀrmeföretaget Mittel valt att köpa in sig i miljöteknikföretaget Sorubin. BÄda företagen Àr baserade i UmeÄ och Mittel levererar sedan tidigare komponenter till Sorubin. Det nya delÀgarskapet skapar förutsÀttningar för ett fördjupat samarbete inom bland annat produktutveckling. De bÄda företagen fÄr ocksÄ fysisk nÀrhet till varandra dÄ Sorubin kommer att hyra kontor av Mittel samt ett verkstadsutrymme som ligger vÀgg i vÀgg med Mittels verkstad.

– För Sorubins del Ă€r Mittel en perfekt partner och genom denna affĂ€r stĂ€rker vi banden mellan de bĂ„da företagen. Vi fĂ„r inte bara en ny investerare och delĂ€gare utan Ă€ven en mycket erfaren och kunnig entreprenör och industrialist som partner. Mittel producerar vĂ„ra luftarhöljen och det ger oss unika möjligheter till produktutveckling, sĂ€ger Stefan Sandström, vd pĂ„ Sorubin.

– Detta stĂ€rker Sorubin pĂ„ ett mycket attraktivt sĂ€tt samtidigt som det ger Mittel strategiska fördelar, sĂ€ger en nöjd Christine Rosencrantz, Sorubins ekonomichef.

Förutom att Mittel stÀller resurser till förfogande för Sorubins produktutveckling, kommer de bÄda företagens ledningar ocksÄ att stödja varandra med ömsesidigt utbyte av erfarenheter och kompetens inom bland annat entreprenörskap, affÀrskunnande, export och försÀljning, produktion, ledning, internationell marknadsföring och PR.

– Sorubin har en vĂ€rldsledande teknik pĂ„ den enormt stora marknaden för luftning och vattenrening. Deras Microluft Ă€r bĂ„de mer effektiv och mer energisnĂ„l Ă€n konkurrerande produkter och vi ser mycket positivt pĂ„ Sorubins framtid. Vi ser Ă€ven denna investering som början pĂ„ ett lĂ„ngsiktigt och ömsesidigt givande samarbete, sĂ€ger Karl-Gunnar Appelblad, vd pĂ„ Mittel.

– Vi fĂ„r en fĂ„r en dedikerad kund som vi kan vĂ€xa med, och det öppnar upp möjligheterna för nya marknadsmöjligheter inom omrĂ„det prefabricering. Sorubin bidrar ocksĂ„ till utveckling av Mittels industrifastighet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2