Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 september 2011

Epsilon samarbetar med Denso inom avancerad sensorteknik

Framtidens säkerhetsteknik till fordonsindustrin utvecklas i Göteborg, där Epsilon nu samarbetar med japanska Denso som specialiserar sig på sensorteknik.
Denso grundades 1949 och har sitt huvudkontor i Japan. Företaget har cirka 120 000 medarbetare globalt. Denso är också en av världens största underleverantörer till fordonsindustrin.

– Att få vara Densos samarbetspartner inom avancerad sensorteknik på den svenska marknaden är självklart mycket hedrande. Det är inspirerande att få arbeta med ett företag som väljer att investera 9 % av sin omsättning i forskning och utveckling, säger Mats Boström, koncernchef för Epsilon.

Den svenska avdelningen av Denso är specialiserad inom motorstyrsystem, navigationssystem, aktiva säkerhetssystem och elektronikkomponenter. Denso Sweden Sales AB är placerade i Göteborg och har valt Epsilon som samarbetspartner.

– Epsilons styrka är vår breda men också spetsiga kompetens inom IT, inbyggda system, beräkning samt optronik, vilket jag tror var viktigt i valet av oss som samarbetspartner. I vårt nylanserade Safety Center kommer vi att satsa på forskning och utveckling inom säkerhetsområdet, säger Nils Malmros ansvarig för IT/Embedded inom Epsilon i Göteborg.

Denso började hösten 2009 anlita Epsilon, och det har idag resulterat i ett samarbete vad gäller elektronik, design, konstruktion och packning samt att ta fram demonstrationsbilar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2