Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 12 september 2011

Saab begärs i konkurs

Nu har tÄlamodet runnit ut och fackförbundet Unionen begÀrde klockan 13.00 Saab i konkurs.
”Unionen lĂ€mnar in en ansökan om konkurs för Saab Automobile vid VĂ€nersborgs tingsrĂ€tt i dag mĂ„ndag kl 13. Ansökan lĂ€mnas in eftersom Unionens medlemmar fortfarande inte fĂ„tt nĂ„gon lön för augusti utbetalad och fristen efter Unionens betalningsuppmaning till företaget löpt ut.” Det skriver fackförbundet Unionen.

- Det hÀr Àr inte en situation nÄgon Unionenmedlem önskar sig. De vill högst av allt fortsÀtta att arbeta för det företag de Àr stolta över och lojala med. Men de Àr ocksÄ införstÄdda med att  Unionen mÄste ta detta steg för att sÀkerstÀlla att de fÄr den ersÀttning de har rÀtt till i form av lönegarantin. Unionens medlemmar pÄ Saab har var och en lÀmnat fullmakt och dÀrmed uppdrag till sitt förbund att vidta de ÄtgÀrder som behövs. Nu Àr det vÄrt ansvar att sköta detta sÄ att medlemmarnas rÀttigheter garanteras, sade Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg under sitt besök i TrollhÀttan i fredags.

Samtidigt verkar Sveriges ingenjörer och IF Metall, det största fackförbundet pÄ arbetsplatsen, inta en mer avvaktande stÀllning och vÀljer i nulÀget att vÀnta.

Allt hopp Àr dock inte ute: Om de rÀttsliga instanserna godkÀnner en rekonstruktion Àr fackförbundet Unionen beredda att dra tillbaka konkursansökan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1