Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 september 2011

Jan Andersson blir professor

Jan Andersson, chef för Acreos verksamhet inom Nanoelektronik, har utsetts till Adjungerad Professor inom Elektronik pÄ Mittuniversitetet och Institutionen för informationsteknologi och medier. I och med samarbetet mellan Acreo och Mittuniversitetet vill man stödja utvecklingen av elektronikmoduler och system.
”För oss pĂ„ Acreo Ă€r det viktigt att ha ett nĂ€ra samarbete med akademin för att utveckla och vidga vĂ„r kompetens pĂ„ forskningssidan” sĂ€ger Jan Andersson pĂ„ Acreo och nyutnĂ€mnd Adjungerad Professor inom Elektronik pĂ„ Mittuniversitetet. ”Jag ser mĂ„nga intressanta samverkansomrĂ„den dĂ€r utvecklingen sker i snabb takt och dĂ€r samarbetet kan fĂ„ oss att ligga i frontlinjen och stĂ€rka oss internationellt t ex. utveckling av IR- och röntgenteknologi, detektorer för tre-dimensionell avbildning, och sensorer i trĂ„dlösa nĂ€tverk, för att nĂ€mna nĂ„gra stycken."

Acreo och Mittuniversitetet utvecklar idag chip och komponenter. Möjligheterna i det nya samarbetet Àr att utveckla ny chip- och komponentfunktionalitet genom att addera elektronik och mjukvara. Acreo har lÄng erfarenhet inom bildsensorer och bildalstrande system för röntgen-, IR- och UV-strÄlning. Samarbetet kommer i ett första skede att inrikta sig pÄ röntgen- och partikeldetektorer med tillhörande bildalstringssystem, ett av Mittuniversitetet fokusomrÄden.

BÄde Acreo och Mittuniversitetet bedriver forskning i nÀra samarbete med industrin. PÄ Acreo sker det specifikt inom centerverksamheten IMAGIC och pÄ Mittuniversitetet inom forskningscentrat STC (Sensible Things that Communicate). Syftet Àr att pÄ ett tidigt stadium involvera industrin i forskningsprojekten för att möta deras behov och krav. Ett förstÀrkt samarbete med ökat kompetensutbyte möjliggör ett bredare erbjudande till industrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1