Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 14 september 2011

Intel och Google samarbetar om Atom-processorer för Android

Intel lanserar idag ett gemensamt arbete med Google för att stÀrka Intels position inom Smartphones.
Intel avslöjade Àven att företagets ingenjörer arbetar med en ny typ av energiplattform för Ultrabooks som kommer att bidra till framtidens stÀndigt uppkopplade datoranvÀndning.

Intels CEO Paul Otellini offentliggjorde lanseringen under sitt inledande tal pÄ Intel Developer Forum i San Francisco.

– DatoranvĂ€ndningen utvecklas stĂ€ndigt, sade Otellini och beskrev vidare de möjligheter och utmaningar som Intel och branschen stĂ€lls inför. Kundernas efterfrĂ„gan pĂ„ molnbaserade datorlösningar innebĂ€r en stor möjlighet för oss och hela branschen. Vi arbetar med vĂ„ra samarbetspartners för att leverera en mer mobil och sĂ€ker datorlösning. Jag ser verkligen fram emot lösningarna som kommer att finnas pĂ„ flera plattformar framöver, och detta Ă€r bara början.

Genom att adressera ett av Intels stora mÄl, att öka företagets tillvÀxt inom nÀrliggande datorsegment, sÄ diskuterade Otellini Intels senaste anstrÀngningar att öka takten pÄ Smartphone-marknaden och visade upp en referensdesign baserad pÄ Intels Atom-processor som körs pÄ Android-plattformen.

Otellini introducerade sedan Andy Rubin, Senior Vice President Mobil pÄ Google. Tillsammans presenterade de planer för att möjliggöra och optimera framtida lanseringar pÄ Android-plattformen för Intels energieffektiva Atom-processorer. Den gemensamma anstrÀngningen Àr utformad för att snabbt fÄ ut Intel-baserade Smartphones för Android.

– VĂ„rt samarbete med Google kommer generera ny kraftfull kapacitet som hjĂ€lper till att öka innovations- och utförandetakten liksom antalet valmöjligheter för industrin, sa Otellini. Jag Ă€r exalterad av möjligheterna med detta samarbete. VĂ„ra kunder kommer kunna ta fram nya spĂ€nnande produkter och erfarenheter som utnyttjar den kombinerade potentialen av Intels arkitektur och Android-plattformen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2