Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 14 september 2011

Qualcomm samarbetar med Microsoft i mobiler och datorer

Qualcomm har tillkĂ€nnagivit att Qualcomm och Microsoft samarbetar för att nĂ€sta generations familj av Snapdragonℱ-processorer ska vara drivkraften i den första generationen av kommande Windows 8-datorer. Detta gör Qualcomms hĂ„rdvara till en integrerade del av bĂ„de Windows-baserade smarta mobiler och datorer.
Microsoft visade upp prototyper av Windows 8-baserade datorer  med Snapdragon och Gobi vid företagets anförande pÄ utvecklarkonferensen BUILD den 13 september.
 
Dessutom kommer Qualcomms lösningar under varumÀrket Gobi för mobil internetuppkoppling över 3G- och 4G-nÀtverket att vara en integrerad del av datorerna. Gobi visades upp för första gÄngen i samband med BUILD och Àr en förhandscertifierad 3g/4G (LTE)-modul med multimode.

”Vi Ă€r glada att vara med pĂ„ BUILD för att visa upp hur vi arbetar tillsammans med att fĂ„ ut appar och hĂ„rdvara pĂ„ marknaden som kommer att köra Windows 8” sĂ€ger Luis Pineda, ansvarig för produktutveckling vid Qualcomm. ”Det Ă€r viktigt för Qualcomm att arbeta med utvecklarvĂ€rlden för att optimera Snapdragon- och Gobi-plattformen för Windows 8, för att erbjuda en anvĂ€ndarupplevelse utöver det vanliga.”
 
”Samarbetet med Qualcomm för att skapa Windows 8-baserade datorer kommer att bidra till att ge en högpresterande och anpassande upplevelse för anvĂ€ndaren” sĂ€ger Mike Anigulo, ansvarig för Windowsbaserad hĂ„rdvara pĂ„ Microsoft. ”VĂ„rt nĂ€ra samarbete med Qualcomm lĂ„ter oss maximera prestandan och Ă€ndĂ„ bibehĂ„lla en hög nivĂ„ av energisnĂ„lhet.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2