Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 september 2011

Phone Story försvann från app-store

Det Apple-kritiska spelet Phone Story försvann under mystiska former från app-store. Apple verkar med andra ord inte roade.
Spelet förklaras på tillverkarens hemsida:

Phone story är ett spel för smartphones som vill provocera fram en kritisk reflektion över sin egen teknologi-plattform. Under den skinande ytan hos våra teknikprylar, bakom polerade gränssnitt, gömmer sig en problematisk leveranskedja som sträcker sig över jordklotet. Phone Story representerar processen i fyra olika minispel där spelaren får samla Coltan i Kongo, outsourcad produktion i Kina, el-avfall i Pakistan och konsumismen i västvärlden.

Spelet är tydligt riktat mot Apple, I en sekvensens syns en telefon märkt med ett vitt päron.

Enligt Eurogamer är det officiella skälet till att Apple plockade bort appen att den innehåller våld mot barn. I en sekvensens ska spelaren bland annat fånga människor som hoppar från en fabriksbyggnad, en tydlig referens till Foxconn-självmorden under föregående år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2