Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 september 2011

Orbit One räddar jobb i Karlskrona

Orbit One har teckat ett avtal med det finska företaget Netcontrol som nyligen köpte betydande delar av det det konkursade Radius Sweden AB.

Netcontrol erbjuder produkter och tjänster till elverk, fjärrvärmeverk, kraftbolag och energiintensiva industrier. Nyligen köpte man stora delar av verksamheten i det konkursade Radius Sweden AB i Karlskrona. Avtalet mellan Orbit One och Netcontrol innebär att Orbit One nu kommer att hantera tillverkningen av före detta Radius produkter åt Netcontrol.
- Det nya samarbetsavtalet med Netcontrol innebär även att ett antal arbetstillfällen räddas på plats i Karlskrona och att viktig kompetens och erfarenhet tas tillvara.
Orbit One har redan startat upp tillverkningen på plats i Karlskrona och har nu runt 15 personer igång i tillverkningen. Vi hanterar hela tillverkningskedjan, från inköp av komponenter, ytmontering av kretskort och enhetsmontering till leverans direkt till Netcontrol, berättar Christer Malm, vd på Orbit One. Genom att anlita kontraktstillverkaren Orbit One kommer Netcontrol att kunna fokusera på utveckling och försäljning. Netcontrol har idag ett stort internationellt försäljningsnät och starka försäljningskanaler inom främst Norden, Baltikum, Storbritannien och Polen. – Det här är en affär som ligger helt i linje med Orbit Ones strategi för tillväxt. Det nya samarbetsavtalet med Netcontrol innebär även att ett antal arbetstillfällen räddas på plats i Karlskrona och att viktig kompetens och erfarenhet tas tillvara. Tillsammans med Orbit Ones övriga enheter och resurser kommer vi att kunna leverera mycket konkurrenskraftiga produkter, avslutar Christer Malm.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-01-28 18:31 V15.6.0-1