Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 september 2011

HPI Electronics and Cables i konkurs - 150 mister jobben

Styrelsen för kontraktstillverkaren HPI Electronics and Cables har kommit fram till att det inte lÀngre Àr möjligt att bedriva verksamhet. De har dÀrför lÀmnat in en konkursansökan och avser avveckla aktiviteterna. Företaget lÀr ha runt 150 anstÀllda.
HPI hade under 2010 ett underskott pÄ 9,2 miljoner danska kronor. Man har inte lyckats vÀnda den utvecklingen och dÀrför bedöms drift inte lÀngre möjlig. Medarbetarna vid fabriken i KorsÞr har underrÀttats.

”För de anstĂ€llda och övriga berörda beklagar jag djupt att vi har kommit hit. Vi kommer att slutföra likvidationen sĂ„ snabbt och korrekt som möjligt och jag har inga övriga kommentarer”, det skriver företaget pĂ„ sin hemsida.

Senast i maj i Är flyttade man in i de nya lokalerna efter att man konsoliderat verksamheten till en och samma plats för fortsatt expansion, som det dÄ hette.

I februari skrev Evertiq om namnbytet till HPI Electronics and Cables. I samband med det tog man ocksÄ in ett kapitaltillskott:

- Med kapitaltillskottet vill HPI Electronics genomföra en ambitiös tillvÀxtstrategi som Àr grundad i de tidigare investeringar som gjorts inom ny SMD-teknologi och kabelteknik. Fokus kommer att ligga bÄde pÄ det nordiska industrisegmentet och den europeiska försvarsindustrin.

Planerna verkar nu ha fallit platt till marken.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2