Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Flextronics Elektronikproduktion | 19 september 2011

Startar en ny kontrakts-tillverkare?

NÀr den danska delen av Flextronics i Skive meddelade att de skulle stÀnga ner lÀt reaktioerna inte vÀnta pÄ sig. Nu kan hÀndelsen bli startskottet för en ny kontraktstillverkare i regionen.
NÀr Flextronics Skive meddelade att de skulle stÀnga ner pÄverkades en hel ort. Flextronics Àr trots allt en av de större arbetsgivarna i Skive.

En gnista av hopp har dock tÀnts för de mÄnga arbetare som miste jobben över en natt: Enligt lokala tidningen Skive Folkeblad kan Johannes NÞrgaard, som sjÀlv arbetat för Flextronics, vara villig att starta upp ett nytt producerande företag.
- Maskinerna kostar lika mycket oavsett om de stÄr i Danmark eller i Kina“Vi har höga ambitioner med projektet Ă€r realtiskt”, sĂ€ger han enligt Skive Folkeblad. Han fortsĂ€tter:

“80-100% av elektronikproduktionen sker idag med hjĂ€lp av maskiner och maskinerna kostar lika mycket oavsett om de stĂ„r i Danmark eller i Kina. SĂ„, Ă€ven om vi inte kan konkurrera gĂ€llande större massproduktion har vi fortfarande möjligheter nĂ€r det gĂ€ller mindre ordrar, högteknologi och nischproduktion.”

Av de 286 anstÀllda i Skive hoppas det nya företaget i sÄ fall kunna ta sig an 20-100 anstÀllda. Den nya fabriken skulle hamna i Jamos gamla byggnader i GlyngÞre norr om Skive.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2