Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Flextronics Elektronikproduktion | 19 september 2011

Startar en ny kontrakts-tillverkare?

När den danska delen av Flextronics i Skive meddelade att de skulle stänga ner lät reaktioerna inte vänta på sig. Nu kan händelsen bli startskottet för en ny kontraktstillverkare i regionen.
När Flextronics Skive meddelade att de skulle stänga ner påverkades en hel ort. Flextronics är trots allt en av de större arbetsgivarna i Skive.

En gnista av hopp har dock tänts för de många arbetare som miste jobben över en natt: Enligt lokala tidningen Skive Folkeblad kan Johannes Nørgaard, som själv arbetat för Flextronics, vara villig att starta upp ett nytt producerande företag.
- Maskinerna kostar lika mycket oavsett om de står i Danmark eller i Kina“Vi har höga ambitioner med projektet är realtiskt”, säger han enligt Skive Folkeblad. Han fortsätter:

“80-100% av elektronikproduktionen sker idag med hjälp av maskiner och maskinerna kostar lika mycket oavsett om de står i Danmark eller i Kina. Så, även om vi inte kan konkurrera gällande större massproduktion har vi fortfarande möjligheter när det gäller mindre ordrar, högteknologi och nischproduktion.”

Av de 286 anställda i Skive hoppas det nya företaget i så fall kunna ta sig an 20-100 anställda. Den nya fabriken skulle hamna i Jamos gamla byggnader i Glyngøre norr om Skive.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1