Annons
Annons
© Flextronics Elektronikproduktion | 19 september 2011

Startar en ny kontrakts-tillverkare?

När den danska delen av Flextronics i Skive meddelade att de skulle stänga ner lät reaktioerna inte vänta på sig. Nu kan händelsen bli startskottet för en ny kontraktstillverkare i regionen.

När Flextronics Skive meddelade att de skulle stänga ner påverkades en hel ort. Flextronics är trots allt en av de större arbetsgivarna i Skive. En gnista av hopp har dock tänts för de många arbetare som miste jobben över en natt: Enligt lokala tidningen Skive Folkeblad kan Johannes Nørgaard, som själv arbetat för Flextronics, vara villig att starta upp ett nytt producerande företag.
- Maskinerna kostar lika mycket oavsett om de står i Danmark eller i Kina
“Vi har höga ambitioner med projektet är realtiskt”, säger han enligt Skive Folkeblad. Han fortsätter: “80-100% av elektronikproduktionen sker idag med hjälp av maskiner och maskinerna kostar lika mycket oavsett om de står i Danmark eller i Kina. Så, även om vi inte kan konkurrera gällande större massproduktion har vi fortfarande möjligheter när det gäller mindre ordrar, högteknologi och nischproduktion.” Av de 286 anställda i Skive hoppas det nya företaget i så fall kunna ta sig an 20-100 anställda. Den nya fabriken skulle hamna i Jamos gamla byggnader i Glyngøre norr om Skive.
Visa fler nyheter
2020-02-19 16:22 V18.0.1-1