Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Samsung Elektronikproduktion | 20 september 2011

Iphone 5 kan stoppas av Samsung

Nu sÀtter den sydkoreanska mobilproducenten hÄrt mot hÄrt och vill bland annat fÄ sÀljförbud för Iphonen i nyckellandet Sydkorea. Enligt kÀllor kan dock samma öde vÀnta i Europa.
Enligt kÀllor till den Sydkoreanska tidningen Korea Times ska Samsung vara beredda att sÄ fort telefonen slÀppts lÀmna in en stÀmningsansökan gÀllande viss trÄdlös teknologi. MÄlet skulle i sÄ fall vara att belÀgga iPhonen med sÀljförbud.

Att patentet ligger inom just telekommunikation gör det ocksÄ oundvikligt för Apple att inte övertrÀda just detta patent menar man och Samsung sÀger sig inte vara beredda att vika en tum. Den hÀr policyn Àr i sÄ fall ett utslag av turerna kring framför allt Samsungs mediaplatta Galaxy Tab 7.7 som fortfarande Àr en het potatis i domstolarna. (Och som fortfarande inte fÄr sÀljas i Tyskland)

Reuters rapporterar samtidigt om att Samsung kan vara villiga att inte lÄta striden stanna pÄ den asiatiska marknaden utan ocksÄ ta den till Europa. Skulle det vara fallet lÀr vi snart fÄ se de bÀgge stridande i den tyska domstolen igen. Om Samsung fÄr med sig ett förbud sÄ skulle det kunna pÄverka marknaden i hög utstrÀckning. Om inte annat Àr kanske förhoppningen att Apple dÄ ska slÀppa vissa av sina mÄl mot Samsung sÄ att parterna kan nÄ en förlikning.

Analytiker vÀntar nu spÀnt pÄ att den nya telefonen slÀpps, antagligen i mitten av oktober. Somliga hÀvdar dock att Samsung Galaxy SII har minskat suget efter den nya iPhonen, nÄgot som ÄterstÄr att se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2