Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2011

Solkraftsindustrin växte med 23%

Trenden 2011 har varit sviktande – mycket tack vare osäkra priser, lagerstorlekar och osäker efterfrågan. För solkraftsindustrin finns dock några positiva händelser.
Marknaden för förnyelsebar energi väcker åter intresse efter det som hände i japan i början av året. Intresset har också spridit sig till Europa och Kina.

Andra kvartalet slog förväntningarna i och med att intäkterna steg med 14% sett över år-till-år. (9% kvartal-till-kvartal baserat på ett urval av 60 företag).

Sett över 17 tillverkare i Taiwan så verkar det fria fall som man gjorde här ha bromsats upp. Branschen som helhet har mer och mer gått mot ett cykliskt samband med övrig industri skriver man vidare. Undantaget är viss obalans i leveranskedjorna som är typisk för nya industrier utan historiska data att tillgå.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1