Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2011

Saab får beställning på marin radar

Försvars-och säkerhetsföretaget Saab och dess amerikanska dotterbolag Saab Sensis Corporation har fått beställning avseende spaningsradarn Sea Giraffe AMB som en del av den amerikanska flottans Littoral Combat Ship Program.
Saab Sensis ansvarar för den amerikanska versionen av Sea Giraffe AMB för det amerikanska Littoral Combat Ship-programmet, inklusive anpassningar av programvara, systemintegration, test, service och support. General Dynamics har det övergripande ansvaret för konstruktion av fartygens ombord- och stridsledningssystem.

- Det här är ett viktigt genombrott för vårt marina radarsystem i USA och vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda att vara en del av det amerikanska Littoral Combat Ship-teamet. Att Saab och Sea Giraffe AMB valts för de nyaste och mest moderna fartygen i drift i den amerikanska flottan är ett bevis på vår styrka som leverantör av radar och vårt systems potential,säger Micael Johansson, chef för Saabs affärsområde Electronic Defence Systems.
Flera uppgifter samtidigt

Sea Giraffe AMB (Agile Multi-Beam) är ett marint radarsystem som kan utföra flera uppdrag simultant; 3D-övervakning av luftburna och ytbaserade mål och vapen samtidigt. Systemet kan också med stor tillförlitlighet upptäcka mycket små mål. Sea Giraffe kan användas för alla typer av marina uppdrag, såväl kustnära som på öppet hav.

Sea Giraffe har bland annat levererats till svenska, polska, kanadensiska, australiensiska och Förenade Arabemiratens flottor.

Saab Sensis Corporation arbetar med sensor- och systemutveckling och levererar lösningar för flygtrafikledning och övervakning för kunder över hela världen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1