Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2011

Fackklubb och ledning kolliderar hos Sanmina

140 anstĂ€llda hos Sanmina SCI i Örnsköldsvik protesterar nu mot att ledningen uttryckt hot om uppsĂ€gningar mot de som engagerar sig fackligt utan att att be om tillstĂ„nd.
Det Àr IF Metallklubben hos Sanmina SCI som slÄr larm om den nuvarande situationen. Bland annat har en förtroendevald hos företaget upplevt krÀnkningar. Situationen har eskalerat efter att ledningen inte ansett sig behöva förhandla med klubben om nÀr och varför man tar in bemanningsanstÀllda.

Det slutade i oenighet och ledningen försökte flytta klubbordföranden till en annan avdelning. Klubben begÀrde dÄ förhandling men nÀr tvÄ medlemmar gick igenom förhandlingarna dagen efter fick de skriftliga varningar frÄn ledningen som hotade med uppsÀgning för de som inte i förvÀg meddelar om ledig tid för fackligt arbete.

De skriftliga varningarna sattes upp pÄ en anslagstavla. De anstÀllda skrev dÄ pÄ en protest-lista och en ny omgÄng förhandlingar inleddes. HÀr verkar man dock i nulÀget ha kört fast dÄ de anstÀllda stÄr fast vid sina protester och krav pÄ tillbakadragna varningar medan ledningen inte anser sig ha handlat fel.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1