Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© iFixit Elektronikproduktion | 21 september 2011

Vad finns i en Samsung Epic 4G Touch?

Sprints version av Samsung Galaxy S II har slutligen hamnat pĂ„ iFixits bord.Varunamnet pĂ„ just den hĂ€r versionen Ă€r dock ”Epic 4G Touch”. Vi har sett telefonens rykte vĂ€xa i Europa och vi var spĂ€nda pĂ„ att se vad all uppstĂ„ndelse handlar om.
Vi var nöjda med att det visade sig enkelt att ta isÀr telefonen. Faktum Àr att Epic 4G verkar bÀttre i det hÀr avseendet Àn kusinen pÄ andra sidan Atlanten. FörvÀnta dig att fÄ anvÀndning av en Phillips #00-mejsel och ett plastöppningsverktyg om du vill se insidan. Och förvÀnta dig problem om du ska ersÀtta en trasig display.

Vi ger dock ÀndÄ Epic ett 7 av 10 i reparerbarhet. Du kan ta isÀr det mesta av telefonen med enkla verktyg. Att glaset och displayen Àr sammanfogade drar ner resultatet nÄgot.Höjdpunkter

- Glaspanelen Àr en AMOLED som Àr sammanfogad. Det gör att processen med att byta ett sprucket glas Àr kostsamt och att en vÀrmepistol behövs för att ta isÀr den hÀr delen. Tappa dÀrför inte telefonen!

- Epic 4G Touch har lite mer omfÄng Àn sin kusin S II. PÄ 9.65 mm och 128 gram har enheten fÄtt en milimeter och 14 gram under sin resa till USA.

- TyvÀrr valde Samsung och Sprint att inte inkludera NFC-stöd i den hÀr versionen av Galaxy S II, det innebÀr att Google Wallet inte stöds.

- Vi Àlskar telefoner med batterier som Àr enkla att byta ut och det hÀr Àr en sÄdan enhet. Det Àr bara att ta av bakstycket. Batteriet Àr ett 1800 mAh Li-ion-batteri och det lÀr ha 8,7 timmas taltid eller 10,5 dagar standby. Galaxy SII har ett batteri pÄ 1650 mAh.

- Samsungs Epic 4G Touch levereras inte med ett microSD card. Om 16 GB internt minne inte rÀcker fÄr du fixa ett eget kort.

- En Phillips #00-skruvmejsel frÄn vÄrt verktygsset och ett plastöppningsverktyg lÀt oss ta isÀr det mesta av telefonen. Totalt Àr det 9 Phillips #00-skruvar som mÄste tas bort.

Vi var ocksÄ mycket nöjda med att konstatera att det inte finns ett smörgÄsbord av EMI-skydd i telefonen. IstÀllet finns dÀr ett enda EMI-skydd som kan bÀndas loss. Det gjorde vÄrt jobb enklare och mindre destruktivt.

Den framÄtvÀnda kameran har satts ihop med vad som verkar vara en LED/ambient ljus-sensor. Eftersom de hÀr komponenterna delar pÄ samma kabel ökar reparationskostnaden om nÄgon av dem gÄr sönder.Moderkortet innehÄller:

- Samsung K3PE7E700B-XXC1 Dual-Core 1.2 GHz Processor
- Samsung KLMAG4FEJA-A003 16 GB Flash Memory
- Maxim MAX8997 Power Management IC
- Maxim MAX8893C Power Management IC
- Broadcom BCM4330XKFFBG 802.11 a/b/g/n MAC/Baseband/Radio med integrerad Bluetooth 4.0+HS och FM sÀndare/mottagare
- Avago ACFM-7325 Band Class 14 PCS/Band Class 10 Cellular Band Quadplexer
- Toshiba TC31501AAMBG
- Qualcomm QSC6085 CDMA Processor
- Yamaha YMU823 Audio Codec

Nyhet: Displayen i denna Samsung-telefon tillverkas av Samsung!

AMS452GN05 Àr den officiella mÀrkningen pÄ displaykabeln och den verkar vara tillverkad runt 11:e januari 2011.

Vi hittade en Atmel mXT224E kapacitiv touchscreen controller. Den hÀr skygge rackaren satt och gömde sig pÄ baksidan av displaymontaget.

-----

Mer finns pÄ iFixits hemsida.

Not: Alla bilder © iFixit
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1