Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 september 2011

LC-Tec Displays får 3D-patent

LC-Tec, med huvudkontor i BorlÀnge, har idag fÄtt patent utfÀrdat i USA. Tekniken anvÀnds inom sÄ kallad stereoskopisk 3D dÀr ett anvÀndningsomrÄde Àr projektorer för biografer.
LC-Tec Displays AB har utvecklat en teknik för stereoskopiska projektorbaserade 3D-applikationer. År 2010 lĂ€mnades ansökan in till den amerikanska patentmyndigheten. Efter osedvanligt snabb handlĂ€ggning har nu patentet beviljats och utfĂ€rdats i USA av United States Patent and Trademark Office.

Tekniken Àr redan kommersialiserad och anvÀnds idag i 3D-system för biografer. Ett flertal större filmbolag dÀribland Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Warner Bros och Universal Studios har godkÀnt och certifierat systemet. Sedan introduktionen pÄ marknaden i slutet av mars i Är har försÀljningen inom detta produktomrÄde tagit fart.

I nÀsta fas kommer LC-Tec Àven att etablera sig pÄ marknaden för mindre projektorer, för sÄvÀl professionella som privata anvÀndare. Med det beviljade patentet har företaget nu utmÀrkta förutsÀttningar att etablera sig som en ledande leverantör inom 3D pÄ en kontinuerligt vÀxande marknad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2