Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Netcontrol Elektronikproduktion | 21 september 2011

'Radius är ett bolag med bra produkter'

För ungefÀr en mÄnad sedan stod det klart att Radius, som en lÀngre tid dragits med ekonomiska problem, ansökte om konkurs. Verksamheten köpte dock Netcontrol upp.
Kontraktstillverkaren Orbit One kommer att producera Radius produkter inom kommunikationslösningar. Denna gÄng sker dock produktionen för finska Netcontrols del. Företaget har sitt huvudsÀte i Helsingfors men har Àven ett filial i VÀsterÄs. Huvudprodukterna Àr tjÀnster till elverk, fjÀrrvÀrmeverk, kraftbolag, och energi-intensiva industrier. Evertiq har varit i kontakt med vd Mikael Nordman.

Varför köpte ni upp Radius verksamhet?

- DÀrför att Radius Àr ett bra bolag med bra produkter, intressanta försÀljningsnÀtverk och bra personal. De kompletterar vÄrt eget bolag pÄ ett bra sÀtt.

I och med förvÀrvet fÄr man nu frÄn Netcontrols sida möjligheten att utöka sin produktportfölj med bland annat kommunikationsutrustning:

- Det hÀr Àr en del av det som komplimenterar vÄra bolag vÀldigt bra. Vi har tillverkat utrustning runt kommunikationsutrustning utan att ha nÄgon egen. Nu fÄr vi tillgÄng till det, sÀger Mikael Nordman.

I och med förvĂ€rvet hoppas man nu expandera pĂ„ flera marknader dĂ€r Radius hade en bra nĂ€rvaro. Till dessa hör Storbritannien, Baltikum, Östeuropa och vissa lĂ€nder i mellanöstern.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2