Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 september 2011

Hexagon samarbetar med Locata Corporation

Hexagon har ingÄtt ett exklusivt avtal med Locata Corporation Pty Ltd om att integrera Locatas positioneringsteknologi i Hexagons positioneringsmottagare.
Samarbetet innebÀr att respektive bolags experter inom de berörda omrÄdena skall utveckla den första positioneringsmottagaren i vÀrlden som kombinerar satellitsignaler sÄsom GPS med Locatas teknik för markbaserad positionering.

”Idag Ă€r positionering med hög precision avgörande i mĂ„nga tillĂ€mpningar och Hexagon Ă€r den vĂ€rldsledande leverantören av GPS-baserade positionerings- och mĂ€tteknologier genom vĂ„ra varumĂ€rken Leica Geosystems och NovAtel”, sĂ€ger Ola RollĂ©n, vd och koncernchef för Hexagon. "Men allteftersom nya tillĂ€mpningar för maskinstyrning och automatisering i vĂ€xande utstrĂ€ckning flyttar in i miljöer som gruvor och inomhuslager dĂ€r satellitsignaler blockeras, Ă€r otillförlitliga eller inte tillgĂ€ngliga har det uppstĂ„tt ett tydligt behov av en markbaserad förstĂ€rkning eller alternativ till GPS.”

Locatas teknologi anvÀnder markbaserade LocataLite-sÀndare som förstÀrker och kompletterar konventionella GPS-system. LocataLites fungerar utan de ytterligare korrektioner, förbindelser och andra ÄtgÀrder som normalt krÀvs för GPS-baserade högprecisionssystem.

”Vi Ă€r mycket glada över att utöka och förstĂ€rka samarbetet med Hexagon inom positionering” sĂ€ger Nunzio Gambale, Ordförande och vd för Locata. ”Hexagon har sedan flera Ă„r ett nĂ€ra samarbete med oss för utveckling av nya applikationer.”

Hexagon kommer att dra fördel av Locatas teknologi för att integrera och utveckla nya produkterbjudanden. Locata-signaler kommer att kunna tas emot av Hexagons positioneringsmottagare baserade pĂ„ de olika satellitsystemen GPS, Glonass, Galileo och Compass i syfte att erhĂ„lla en ”lokal konstellation”. Den gemensamma produktutvecklingen vĂ€ntas ge nya positioneringsmöjligheter för ett vĂ€xande antal krĂ€vande tillĂ€mpningar inom industri, handel, försvar, offentlig verksamhet och mobila lösningar.

Det strategiska partnerskapet ger Hexagon tillgÄng till licenser och rÀtten att anvÀnda Locatas mottagarteknologi och marknadsföra LocataLites pÄ alla marknader dÀr Hexagons kombinerade GPS-Locata-mottagare erbjuds. Dessutom reglerar avtalet co-branding av LocataLites och samarbete betrÀffande den kunskapsöverföring och utbildning som Àr nödvÀndig för integration och support. Hexagon har Àven utökat sitt nuvarande avtal med Locata till att gÀlla exklusiva rÀttigheter till Locatas nÀtverk för den globala gruvindustrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2