Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sanmina Elektronikproduktion | 22 september 2011

Sanminas ledning ger sin version av konflikten

HĂ€romdagen skrev Evertiq om de pĂ„gĂ„ende förhandlingarna mellan ledningen hos Sanmina-SCI i Örnsköldsvik och den lokala fackklubben. Evertiq har pratat med ledningen och fĂ„tt deras bild av hĂ€ndelserna.
Facket och ledningen pÄ Sanmina har varit oense om tvÄ frÄgor.

- Man har fÄtt det att framstÄ som nÄgot av ett krig. Egentligen har man skapat en höna av en fjÀder för att fÄ resultat i förhandlingarna, det sÀger vd Tord Berggren till Evertiq.

I princip Àr det tvÄ frÄgor det handlar om. Den första gÀller inhyrning av personal:

- DÀr har facket velat att vi ska MBL-förhandla inför varje enskild person som hyrs in. Det vi har drivit pÄ Àr att vi vill förhandla i större omgÄngar istÀllet, helst kvartalsvis. Under de förhandlingarna kan vi i sÄ fall framföra vilka behov vi har, sÀger Tord Berggren. Han fortsÀtter:

- Det som Àr lite spÀnnande i det hÀr Àr att om vi anstÀller eller visstidsanstÀller behöver vi inte förhandla men inför varje inhyrning krÀvs detaljerad information.

GlÀdjande Àr dock att parterna under gÄrdagen kom fram till en överenskommelse som nu tillÄter att personal hyrs in och dÀr förhandling sker över lÀngre period och man Àr sÄledes ense i frÄgan.
- Vi Àr inte intresserade av att varna folk utan vi vill ha till en positiv beteendeförÀndring.


Den andra punkten gÀllde varningar som lÀmnats i samband med att personer Àgnats sig Ät fackligt arbete under arbetstid utan att meddela att man lÀmnar sitt arbete:

- Det hÀr Àr en lÄng frÄga. Det finns ju en lag som heter förtroendemannalagen. Den reglerar de fackligas rÀttigheter men ocksÄ vissa skyldigheter. Bland annat ska man om man lÀmnar arbetsplatsen begÀra ledigt. Det hÀr syftar till att inte leveranser eller jobb blir lidande.

Parterna möttes under gÄrdagen vid förhandlingsbordet ocksÄ i denna frÄga:

- Även hĂ€r kĂ€nner vi att vi nĂ„dde fram igĂ„r. BĂ„de vĂ„r centrala part och deras var helt överens frĂ„n och med minut ett om att de hĂ€r skyldigheterna stĂ„r fast. I och med detta ville facket att vi skulle dra tillbaka varningen vi utfĂ€rdat och vi svarade att det inte Ă€r nĂ„got problem. Det vi har velat Ă„stadkomma Ă€r att folk ska meddela nĂ€r de lĂ€mnar arbetsplatsen. Vi Ă€r inte intresserade av att varna folk utan vi vill ha till en positiv beteendeförĂ€ndring.

Att det trots allt blivit beskrivet som ett krig i lokala tidningar tycker Tord Berggren Àr nÄgot olyckligt:

- Företaget har fram till nu avstÄtt frÄn att framtrÀda i media. Det Àr ju inte sÄ att företaget ensamt Àr boven. Ibland Àr man oense och dÄ finns det en reglerad modell för att lösa detta via central förhandling. SkÀlet till att facket gick ut med den hÀr informationen precis innan den dag vi planerat att sitta vid förhandlingsbordet kan man spekulera om. Företaget ser inte att frÄgor löses via smutskastning i media utan det skapar bara ytterligare spÀnning i frÄgorna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1