Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 september 2011

HP:s vd Leo Apotheker får gå - efter bara 11 månader

Leo Apotheker är inte längre vd för Hewlett Packard. HPs sytrelse har istället utsett Meg Whitman till president och CEO.

Utöver detta har Ray Lane valts till ordförande för styrelsen. “Vi är lyckosamma att ha någon av Meg Whitmans kaliber och erfarenhet för att leda HP", det säger Ray Lane. “Vi är i en kritisk fas och vi behöver ett förnyat ledarskap för att framgångsrikt implementera vår strategi och dra nytta av marknadstillfällen framöver”. Vad är det då som har gjort att Leo Apotheker blev så pass kortvarig i företaget? (11 månader som vd) HPs strategi med att göra sig av med PC- och mediaplatte-divisionen har fått skarp kritik av investerare, kunder, ägare – ja i stort sett av alla. HP är dock inne på samma linje som tidigare – mjukvara och tjänster kommer att bli fokuset och PC-verksamheten lär fortfarande skrotas.
- Vi är i en kritisk fas och vi behöver ett förnyat ledarskap
Det som kan ligga bakom är den störtdykning aktiekursen har gjort. I och med förnyat ledarskap kan man från företagets sida hoppas på att man åter kan stabilisera företaget.
Visa fler nyheter
2020-06-09 11:27 V18.6.11-2