Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 september 2011

Flextronics stänger - trots bra resultat

IntÀkterna ökade med 162 miljoner danska kronor och rörelseresultatet lÄg pÄ nÀstan 10 miljoner. Det var dock inte tillrÀckligt för att övertyga Flextronics om Skives fortsatta existens.
Flextronics i Skive har publicerat siffrorna för 2010/2011 och de pekar pĂ„ goda resultat – nĂ„got som ytterligare gör de anstĂ€llda frustrerade, det skriver Skive Folkeblad.

- Det har pÄverkat alla anstÀllda extra mycket eftersom nedlÀggningen inte sker pÄ grund av att verksamheten inte ger överskott. Den ger bara inte tillrÀckligt med överskott, det sÀger Kirsten Fejerskov som Àr ordförande i regionens industrikoncern.

Det som det pekas mot Àr ett missnöje med att man nu har valt att sÀga upp 286 personer som generar vinst bara för att flytta deras produktion till lÀnder dÀr lönerna Àr lÀgre.

Den lokale Flextronics-direktören i Skive, Thomas Rosenkrands Olsen, förstÄr koncernens strategi men upplever det som frustrerande:

- För att sÀga det med vÄrdat sprÄk sÄ Àr det irriterande att fabriken nu stÀngs nÀr vi trodde att det gick mycket bra, det sÀger han enligt Skive Folkeblad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1