Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© corepics vof dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 oktober 2011

Uppdatering med anledning av översvämningarna i Thailand

Ett halvår efter jordbävningen i Japan drabbas den asiatiska elektronikindustrin nu av ännu en naturkatastrof. Översvämningarna i Thailand har gett upphov till problem för elektronikindustrin.
Western Digital: Western Digital har drabbats av problem vid anläggningen utanför Bangkok. Fabriken har stängts ner av säkerhetsskäl – dels för produkternas skull men också för arbetarnas. Översvämningen gör det också svårt att få komponenter till fabriken.

Hutchinson Technology: Vattennivåerna är nu så pass höga att vatten tagit sig in i fabriken i Rojana Industrial Park, Ayutthaya, Thailand. Sedan tidigare är parken strömlös och evakuerad. I dagens läge vet man inte hur pass stora skadorna är.

Benchmark Electronics: Även här har man evakuerat fabriken. Utrustning och lager har flyttats till högre mark. I dagsläget är det oklart när produktionen kan komma att starta igen. Storleksordningen på skadorna i fabriken är okänd.

Seagate: Har än så länge klarat sig bra. Fabrikerna är i drift och inga skador är rapporterade. Man har också vidtagit åtgärder för att säkra leveranser av komponenter och dylikt. Vissa störningar kan dock uppkomma som ett resultat av störningar i infrastrukturen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1