Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 november 2011

Industrifonden och LMK investerar i Zaplox

Industrifonden och LMK Venture investerar totalt 10 miljoner kronor i Zaplox AB, som utvecklar ett system för att styra dörrlÄs via mobiltelefonen.
Zaplox som grundades 2010 pÄ Ideon i Lund, har utvecklat och patenterat ett system för att lÄsa eller lÄsa upp dörrar med mobiltelefonen. Systemet ersÀtter den vanliga dörrnyckeln och fungerar med alla vanliga mobiltelefoner. Det krÀver inga speciella funktioner i telefonen, eftersom det anvÀnder det vanliga mobilnÀtet för att kommunicera med lÄset.

Zaplox system lÄser eller lÄser upp dörrar fjÀrrstyrt, vilket erbjuder en hel rad nya och spÀnnande möjligheter. Det blir möjligt att ge hantverkare eller andra personer tidsbestÀmda mobila nycklar, till exempel om en övervakningssensor ger ett larm. HotellgÀster kan fÄ sina rumsnycklar utan att stÄ i kö för incheckning och förÀldrar kan aviseras via SMS nÀr barnen kommer hem frÄn skolan.

– Att anvĂ€nda mobiltelefonen för att hantera nycklar Ă€r en logisk och naturlig fortsĂ€ttning i mobiltelefonens utveckling och vi tilltalas av Zaplox tekniska lösning och dess spetskompetens, sĂ€ger Lennart Gustafson pĂ„ Industrifonden. Tekniken har en enorm potential och Zaplox medverkar till att sĂ€tta nya standarder i en mogen bransch.

Zaplox har redan rönt ett stort intresse pÄ marknaden och den första kundordern inom hotellsegmentet Àr klar. En pilottest ska göras under de nÀrmaste mÄnaderna.

– Vi Ă€r mycket glada över att ha fĂ„tt in bĂ„de Industrifonden och LMK som delĂ€gare i Zaplox, sĂ€ger Stefan Gripwall, som Ă€r VD pĂ„ bolaget. Kapitalstyrkan de tillför, i kombination med erfarenheten av att bygga vĂ€rldsledande bolag, ger oss goda förutsĂ€ttningar att öka vĂ„r expansionstakt och bygga ett marknadsledande företag inom mobila nycklar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1