Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© REC Elektronikproduktion | 03 november 2011

REC stänger fabriker i Norge - 700 kan mista jobben

Solindustri-företaget REC, Renewable Energy Corporation ASA, Norge, har beslutat att lÀgga ner tre fabriker i Norge pÄ grund av en sviktande marknad.
Det Àr en fortsatt svag marknadsutveckling som ligger till grund för beslutet att se över verksamheten rejÀlt. Tidigare i Är rapporterade Evertiq att man valt att dra ner produktion av samma anledning. Det Àr wafer-produktionen som frÀmst drabbas dÄ försÀljningen kvartalsvis hÀr minskat med 39%.

De fabriker som stÀngs Àr: HerÞya, Glomfjord och Narvik. De kontrakt som man inte lyckas hÄlla kommer att kompenseras, heter det vidare. Sammanlagt stÄr dessa fabriker för 45% av wafer-kapaciteten som företaget har i Norge, samt en viss del av solcellskapaciteten. Upp mot 700 arbetare kan mista jobben.

Fabrikerna i Singapore och USA fortsÀtter dock som oförÀndrat.

Tidigare i Är, nÀr beslutet fortfarande stod pÄ lut, sade vd Ole Enger:

"Det hÀr Àr ett oturligt men nödvÀndigt steg under den nuvarande marknadssituationen. Vi tÀnker pÄ konsekvenserna av potentiella nedlÀggningar för de anstÀlldas del och för de lokala samhÀllena i Norge. Det Àr dÀrför inte ett beslut vi tar lÀtt pÄ. Vi arbetar för nÀrvarande hÄrt med att Äter bli konkurrenskraftiga pÄ den norska marknaden."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2