Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© REC Elektronikproduktion | 03 november 2011

REC stänger fabriker i Norge - 700 kan mista jobben

Solindustri-företaget REC, Renewable Energy Corporation ASA, Norge, har beslutat att lägga ner tre fabriker i Norge på grund av en sviktande marknad.
Det är en fortsatt svag marknadsutveckling som ligger till grund för beslutet att se över verksamheten rejält. Tidigare i år rapporterade Evertiq att man valt att dra ner produktion av samma anledning. Det är wafer-produktionen som främst drabbas då försäljningen kvartalsvis här minskat med 39%.

De fabriker som stängs är: Herøya, Glomfjord och Narvik. De kontrakt som man inte lyckas hålla kommer att kompenseras, heter det vidare. Sammanlagt står dessa fabriker för 45% av wafer-kapaciteten som företaget har i Norge, samt en viss del av solcellskapaciteten. Upp mot 700 arbetare kan mista jobben.

Fabrikerna i Singapore och USA fortsätter dock som oförändrat.

Tidigare i år, när beslutet fortfarande stod på lut, sade vd Ole Enger:

"Det här är ett oturligt men nödvändigt steg under den nuvarande marknadssituationen. Vi tänker på konsekvenserna av potentiella nedläggningar för de anställdas del och för de lokala samhällena i Norge. Det är därför inte ett beslut vi tar lätt på. Vi arbetar för närvarande hårt med att åter bli konkurrenskraftiga på den norska marknaden."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-1