Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 november 2011

Nibe satsar på USA

Nibe Industrier AB har förvÀrvat 10% av aktierna i det amerikanska vÀrmepumpsföretaget Enertech Global LLC, med option pÄ att förvÀrva de resterande aktierna.
Enertech, som grundades 1996 omsÀtter cirka 33 miljoner dollar (drygt 200 miljoner kronor) och har en rörelsemarginal pÄ drygt 5%. Produktprogrammet bestÄr huvudsakligen av markvÀrmepumpar.

”Efter att under det senast Ă„ret grundligt ha undersökt den nordamerikanska marknaden för vĂ€rmepumpar, sĂ„ har vi beslutat oss för att ta ett första steg in pĂ„ denna marknad” sĂ€ger Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Industrier AB.

Totalt har företaget drygt 100 personer anstÀllda med tillverkning i Mitchell, South Dakota samt produktutveckling, försÀljning och administration i Greenville, Illinois.

”I Enertech Global LLC har vi funnit en ledning och ett entreprenörskap som vi kĂ€nner oss mycket tillfreds med. Vi kommer nu tillsammans med ledningen, tillika huvudĂ€garna, att fortsĂ€tta utveckla företaget och vi gör bedömningen att Nibe Energy Systems erfarenheter inom den europeiska vĂ€rmepumpsindustrin kan komma vĂ€l till pass i detta arbete”, sĂ€ger Gerteric Lindquist.

Nibe har option pÄ att förvÀrva resterande aktier i Enertech Global LLC.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1