Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 november 2011

Atlas Copco bygger kompressorfabrik i Kina

Atlas Copco börjar denna vecka bygga en ny tillverkningsanlÀggning för kompressorer i Kina, för att möta den vÀxande efterfrÄgan pÄ kompressorer i Kina och frÄn andra asiatiska marknader.
Investeringen pÄ omkring 150 miljoner kronor tÀcker uppförandet av en ny monteringsfabrik för kompressorer, ett testlaboratorium samt ett centrum för forskning och utveckling. Den nya fabriken tillsammans med en uppgradering av den befintliga anlÀggningen gör det möjligt att öka produktionen av portabla kompressorer, oljesmorda och oljefria industrikompressorer samt kompressorelement.

”Den hĂ€r investeringen hjĂ€lper oss att bĂ€ttre tillgodose vĂ„ra lokala kunders behov och stödjer Gruppens lönsamma tillvĂ€xt i Asien,” sĂ€ger Stephan Kuhn, affĂ€rsomrĂ„deschef för Atlas Copco Kompressorteknik. ”Vi kommer ocksĂ„ att kunna fokusera pĂ„ lokal utveckling av innovativa, energieffektiva produkter som möter kommande mer strikta kinesiska krav pĂ„ energieffektivitet.”

Den nya fabriken ligger pÄ ett 45 000 kvadratmeter stort stycke land omkring 10 kilometer frÄn Atlas Copcos nuvarande fabrik i Wuxi, i den kinesiska provinsen Jiangsu. Den nya anlÀggningen betjÀnar affÀrsomrÄdena Bygg- och anlÀggningsteknik samt Kompressorteknik och kommer att vara klar i juli 2012

Atlas Copco har för nÀrvarande mer Àn 5 000 anstÀllda i Kina, vid 13 produktionsanlÀggningar och mer Àn 100 kontor runtom i landet, det framgÄr av ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2