Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia Elektronikproduktion | 14 november 2011

Inuti Nokia 700

Nokia 700 är företagets nyligen släppta HSPA-telefon som kör Symbian som operativsystem. Det oväntade är att Texas Instruments står för ett nytt chip.
Texas Instruments (TI) gick ur den kommersiella basbands-verksamheten för några år sedan och Nokia bytte strategi till en mer öppen sådan. Har TI nu tänkt om?

Det nya TI-chipet kombinerar faktiskt 2 olika chip och löper på en högre frekvens än tidigare generationer. Resultatet för Nokia är lägre kostnader, högre prestanda och mindre strömkonsumtion.

Kärnan (Arm11) är inte riktigt på samma nivå som de flesta lanserade telefoners under året men sammantaget med operativsystem och understödjande chip blir det ändå en trevlig upplevelse, det skriver ABI. De kommande månaderna kommer att avslöja om den nya designen är nog för att TI ska kunna vidhålla sin försäljning av basbandschip, en försäljning som huvudsakligen sker genom Nokia.

Noterbart:

- Ett nytt TI-basbandschip.
- Snabb och effektiv prestanda som ett resultat av Symbian, TI:s basbandschip samt Broadcoms VideoCore IV processor.
- Andra generationens multi-mode multi-band PA-arkitektur.
- NFC-stöd.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1